De intrede van kou en regen heeft een flinke invloed op onze gezondheid. Je kan deze opkikkeren door optimaal gebruik te maken van wat de natuur ons biedt in de herfst: fruit van bij ons: appels, peren, noten, kastanjes,…
Ook seizoensgroenten helpen om ons aan te passen aan de veranderende weersomstandigheden: vele koolsoorten, wortelen, pompoen, ajuin, prei en selder, witloof,…
En eet paddenstoelen: ze boosten je immuunsysteem én zijn optimale voeding voor je darmflora.
Denk ook aan verwarmende kruiden: tijm en rozemarijn, salie, kaneel, knoflook,…
Denk ook aan je immuniteit. Vitamine D maak je vanaf september niet meer zelf aan, en het is de belangrijkste bescherming tegen griep en verkoudheden. Suppletie wordt dus onontbeerlijk. Ook een Echinaceakuur is een goed idee om je immuunsysteem te boosten. (3 weken, dan even stoppen)
En vergeet niet je lichaam langzaam te wennen aan de veranderende weersomstandigheden door iedere dag te genieten van de frisse buitenlucht