Koning Willem-Alexander opent vernieuwd Museum De Lakenhal

Na een restauratie en uitbreiding van ruim twee jaar opent koning Willem-Alexander op 19 juni het vernieuwde Museum De Lakenhal. Aansluitend wordt een vierdaags openingsfestival gehouden van 20 tot en met 23 juni.

Tijdens de opening krijgt de koning het Nieuw Leids Laken te zien, dat door vijf hedendaagse ontwerpers en kunstenaars is ontwikkeld op basis van oude Leidse ambachten en nieuwe technieken. Ook zal hij stilstaan bij Het Laatste Oordeel van Lucas van Leyden uit 1526-1527, de collectie rondom het Het Beleg en Ontzet van Leiden en het gloednieuwe educatieatelier.

In de gerestaureerde museumzalen zal de collectie beeldende kunst, kunstnijverheid en geschiedenis weer volop te zien zijn. De nieuwe vleugel wordt gereserveerd voor tijdelijke tentoonstellingen. Vanaf juni is ook het resultaat te zien van de kunstopdrachten die het Leidse museum gaf tijdens de restauratie en uitbreiding.