Enkele tientallen mensen onwel door gebruik lachgas op Koningsdag

Ambulancepersoneel heeft tijdens Koningsdag enkele tientallen feestvierders moeten behandelen, nadat zij onwel waren geworden omdat ze lachgas hadden gebruikt. Ambulances moesten tijdens Koningsdag in totaal 313 keer uitrukken. Veelal was overmatig drinken de boosdoener. Opvallend was het aantal minderjarige drinkers dat behandeld moest worden. Maar ook het gebruik van lachgas zorgde dus voor problemen en dat is een nieuwe ontwikkeling. 

Daar waar de verkoop van lachgas in steden als Alkmaar en Hoorn aan banden gelegd werd, besloot het stadsbestuur hier niet tot een verbod op de verkoop. De ballonnen en patronen waren daarom overal in de stad te krijgen.

De politie arresteerde tot aan 21.30 uur afgelopen avond in totaal veertien personen. Een woordvoerder van burgemeester Halsema spreekt daarom van een relatief rustig verlopen Koningsdag.

Over het aantal bezoekers is nog niet veel te zeggen. Mogelijk was het door het slechte weer iets rustiger in de stad dan afgelopen edities.