Handhavers maken eind aan illegaal evenement

Tussen de honderd en tweehonderd jeu de boules-spelers stonden vanochtend voor niets op het Museumplein in Amsterdam. Ze waren van plan om daar een toernooi te spelen, de zogeheten ‘Open Amsterdamse doublette Kampioenschappen’. Het evenement trok echter ook de aandacht van handhavers.

“Het was de bedoeling dat we hier lekker met elkaar een balletje aan het gooien waren”, vertelt een deelnemer aan het toernooi. “Daar is een stokje voor gestoken, omdat er niet de juiste vergunning was. Er staan nu 130 teleurgestelde ‘boulers’. Ernstig jammer.”

Stadsdeel Zuid bevestigt dat het toernooi niet door mocht gaan. “Het waren ruim 200 man en er stonden meerdere tenten”, vertelt een woordvoerder. “Ze beschikten niet over een vergunning. Dat is wel nodig bij evenementen met meer dan honderd bezoekers en meerdere ‘objecten’.”

‘Zware ballen’
Volgens de woordvoerder kon de veiligheid niet gegarandeerd worden. “Het zijn zware ballen en er zijn ook kinderen in de buurt. En er is een basketbalveldje. Het kon zo niet door gaan.”

Het stadsdeel roept de organisatie op om volgende keer wel een vergunning aan te vragen. “Dan is het geen enkel probleem. En met tien of vijftien man doen we echt niet moeilijk, maar met 200 man is het echt een evenement.”