De Meervaart in de ban van dans: ‘De hiphopcultuur moet blijven bestaan’

Vandaag vond de tiende editie van het Break A Leg Festival plaats. Meer dan 1000 hiphopdansers namen het in Theater de Meervaart tegen elkaar op.‘Het is een internationaal dansevenement met battles en competities. We hebben heel veel deelnemers vandaag, jong en oud. Zelfs ouders doen mee’, zegt Vince Charming, medeorganisator van het Break A Leg Festival

‘Voelt fijn om hier te zijn’
Ook de dansers zelf genieten van het festival en zijn blij met zo’n evenement in de stad. ‘Break A Leg is altijd een leuk evenement. Er is niet veel in Amsterdam. Onze groep traint in Amsterdam, dus het voelt heel fijn om hier te zijn.’

Charming vindt het broodnodig dat dit soort festivals jaarlijks terugkomen. ‘De hiphopcultuur moet blijven bestaan, dus dit is heel belangrijk. Bij dans zit je in je eigen kracht. Lekker leven en jezelf laten gaan.’